Gluteenittomat piparkakut ovat murenevaisia. Tällä ohjeella, jonka olen kehittänyt piparkakkutaikinaohjeita yhdistelemällä vuonna 1998 (silloin tosin vehnäjauhoilla), saat pulleita, mureita ja mausteisia piparkakkuja. Nämä sopivat hyvin gluteenittoman glögi-piparikakun pohjaksi. Voit tehdä taikinan myös vehnästä. Jätä silloin psyllium-jauhe pois.
2 dl tummaa siirappia
275 g (maidotonta) margariinia
5 tl (25 ml) kanelia
5 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
runsas 2,5 dl sokeria
2 munaa
3-4 tl psyllium-jauhetta
3 dl perunajauhoja
vajaat 3 tl soodaa
500 g (yksi paketillinen) Semper Fin Mix –jauhoseosta tai jotain muuta gluteenitonta jauhoseosta
Kiehauta siirappi, mausteet ja rasva. Jäähdytä vesihauteessa välillä vatkaten.
Riko munat ja lisää psyllium-jauhe kevyesti vatkaten. Anna seistä 10 minuuttia.
Vatkaa munat ja sokeri hyvin.
Sekoita siirappiseos ja muna-sokeriseos toisiinsa.
Lisää perunajauhot taikinaan.
Sekoita sooda jauhoseokseen. Vaihda vatkaimeen tai yleiskoneeseen taikinakoukut viimeistään nyt.
Lisää jauhoseos taikinaan ja pane taikina kylmään ainakin neljäksi tunniksi.
Taikina on tavallista piparkakkutaikinaa tarttuvaisempaa, joten jauhota leivinlauta ja kaulin hyvin.
Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti