maanantai 30. maaliskuuta 2009

Tulento


Aikuisten käsityön taiteen perusopintojen päättötyöni on nimeltään Tulento. Se on kamina, joka kuvaa sisälläni palavaa luovuuden tulta, joka korventaa, jos sitä ei saa päästettyä ulos.


Nuo törröttimet, jotka nousevat savupiipusta tai mikä se lieneekään, kuvaavat tuotoksiani kolmen vuoden opintojen ajalta. Siellä on myös turhautumista kuvaava savupilvi, tyllipössähdys. Olen värjännyt kankaita, ommellut iltapuvun vanhoista verhoista ja mustan viitan pöytäliinasta. Olen piirtänyt kuvia valotuskaavioihin, muovannut savesta ja huovuttanut. Olen tehnyt paperia mm. oman pihan kaisloista, vääntänyt rautalangasta ja kieputtanut hopeaa. Olen kirjonut, solminut, neulonut, virkannut, purkanut ja alkanut alusta.

Tiedän itsestäni nyt paljon enemmän kuin opintojen alussa. Tärkeintä on, että tiedän, mikä pitää minut järjissäni. Käsillä tekeminen ja oman luovuuden päästäminen vapaaksi.

Mutta se portfolio on vielä tekemättä.

4 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Paljon ja niin kovin mielenkiintoista olet saanut tehdä. Onnea käytännönosan valmistumisesta, kyllä se portfoliokin sieltä putkahtaa. Samaisen sisäisen luovuuden tulen hehkua saa täällä blogissasikin käydä ihailemassa.

Reetta kirjoitti...

Kiitos kannustavasta kommentista, Merruli. En ole ehtinyt kommentoimaan muiden ihania sivuja juuri lainkaan, kun portfolion tekeminen vie ajan. Kolmasosa on valmiina, onneksi kohta voi valvoa yötkin sitä tehden.

paperisydän kirjoitti...

Monenlaisia kiinnostavia yksityiskohtia kaminassasi.

Hehkukoon luovuuden tuli jatkossakin :)

Reetta kirjoitti...

Kiitos, Anna :-)