perjantai 2. tammikuuta 2009

Valoa! ja keramiikkaa

Pakkaspäivän valo tulvi yltäkylläisesti sisään saakka. Auringon huikea halo tallentui yhteen kuvaan monesta yrityksestä.

Savienkeli tuo omaa valoaan alakerran askartelupöytään. Löysin eilen puoli ämpärillistä korkeapolttoista savea, valkoista ja ruskeaa. Muovasimme tytärten (10 ja 11) kanssa lähes kaiken saven. Tytöt tekivät erilaisia hahmoja. Jännitämme, alkavatko kukkopillit soida polton jälkeen.

Haluan joskus järjestää keskiaikaiset pidot. Tein viinilaseja ja lautasia ja viinikarahvin. Lasitetta pitää vielä hankkia. Poltto onnistuu työpaikalla, siellä on savenpolttouuni.9 kommenttia:

emmi kirjoitti...

Vastavierailulla täällä.

Kaunis talvipäivän valo kuvissasi.

Reetta kirjoitti...

Tervetuloa vierailulle :-) Ja kiitos, sitä juuri yritinkin vangita. Talvipäivän valoa.

Mimmarna kirjoitti...

Vau!
Olipa siellä yksin tutun näköinen sydänkin :) Onnea myös tuoreen (?) tohtorin rouvalle.

Mimmarna kirjoitti...

Hah!
Eikun siis nyt luin tuon yhden aiemmin kirjoittamasi jutun uusiksi: sekoitin perheen isät tyystin :) :) mutta ei kai se pahitteeksi ole ketä tahansa rouvaa onnitella....

Reetta kirjoitti...

Onnittelut ovat aina kivoja, Mimmarna :-) Ja kiitos tildalahjasta, tekemäsi sydän sopii kuin valettu keittiön verhoihin. Näet sitten. Just nyt yritämme vähitellen vaientaa kahta yövierasta. Tytöillä on yökylässä naapurintytöt jo toista kertaa tämän lomanpätkän aikana. Yhden yön meidän neidit olivat puolestaan naapurissa. Huomenna menemme siskoni luo yöksi, mä zyrtecin avulla, niillä kun on kaksi kissaa ja kolme koiraa ja mä olen kissoille paljon ja koirille pikkuisen allerginen. Nukun varmaankin talvimakuupussissa kylmällä verannalla, siellä on ulkolämpötila. Ekstremeä! Oho, tulipa pitkä kommentti omaan blogiin...

himalainen kirjoitti...

Ihana tuo ikkuna, jossa nuo pullot.
Ja upeita juttuja olitte tehneet savesta. Nuo kukkopillit olivat kauniita. Savi on kyllä kiehtovaa ja sen muovaaminen yksi taito, jonka haluaisin oppia.

Mukavaa uuden vuoden alkua!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista valoa. Minäkin pidän tuosta ikkunasta, jossa on pullot. Erikoinen valoefekti kuvassa, jossa aurinko tekee kehän muotoisen kuvion kuvan reunaan.

Hauskoja savitöitä. Tuotakin puuhaa pitäis päästä kokeilemaan.

Reetta kirjoitti...

Kiitos, Himalainen ja Killisilmä. Pulloikkunan hienoin ominaisuus on valkoisille seinille heijastuvat väriläikät. Niiden takia pullot pysyvät ikkunalla, vaikka pöly tuppaa haittaamaan...

Olin kaksi vuotta sitten keramiikan alkeiskurssilla työväenopistossa, jossa muistuttelin mieleen kouluaikana opittuja taitoja. Saven muovaaminen on ihanaa, paitsi että kädet kuivuvat. En osaa tehdä oikein mitään edes ohuet hanskat kädessä, niinpä käsirasvaa kuluu paljon.

Sen aurinkokuvan valoefekti oli taivaalla oikeasti ollut haloilmiö, auringon kehä, joka syntyy, kun yläilmoissa on hienojakoista lumiharsoa, josta valo heijastuu.

sl kirjoitti...

Blogissani on sinulle pieni haaste, tartuppa siihen jos sinulla on ylimääräistä aikaa.