keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Ruohottuneen pihan pelastustoimet, osa II

Eilen en ehtinyt pihaan, mutta tänään vietin siellä melkein 7 tuntia. Siirsin metrin kukkapenkkiä "hukkakukkapenkiksi" kompostin viereen. En hävittänyt mitään, koska saatan joskus vielä haluta penkissä olleita kasveja, mutta järjestelin. Yli metrinen, varmaan yli 100 kg painava reunakivi kääntyi tunnin työn tuloksena askelmaksi vanhan askelman viereen. Siinä tarvittiin sisua, rautakanki, rautalapio ja pari noppakiveä.



"Ennen ja jälkeen" -kuvat ovat vähän erilaisia, koska kiireessä en tajunnut katsoa koneelta, millaisia "ennen" -kuvat ovat. Ja alla olevasta paikasta en tajunnut ottaa "ennen" -kuvaa ollenkaan. 1/3 morsionruusua on paikallaan, 1/3 kivipaaden takana, 1/3 pihan perällä paljasjuurisena. Jos haluat helposti leviävää juhannusruusun näköistä vaaleanpunaista ruusua, hihkaise täällä, niin katsotaan, pystyykö sitä toimittamaan. Asun Tampereella.


maanantai 25. kesäkuuta 2012

Ruohottuneen pihan pelastustoimet, osa I


Olen pysynyt poissa puutarhasta noin kolme vuotta, vaikka suunnittelen koko ajan, mitä sille pitäisi tehdä. Uusin suunnitelma on tämänaamuinen. Jotakin olen vähän kitkenyt, mutta vähiin se on jäänyt. Kaksi kesää sitten vielä kehtasin päästää sukulaiset pihaan, mutta nyt täytyy tehdä jo jotain.





Tässä tuppaassa pitäisi olla vain hopeahärkkiä, joka kurkistelee heinän ja leinikkien seasta. Kukkapenkki on reunustettu noppakivillä. Usko tai älä.


Viisi tuntia ensimmäisen kuvan ottohetkestä alkoi sataa. Silloin kukkamaan pääty näytti tältä.


Ruohottuneen pihan pelastustoimet, osa II ilmestyy, kun sataa vähemmän.

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Juhlavalmisteluja ja kirppislöytöjä

 Tytär suunnittelee rippijuhliaan. Kutsukortit ovat viittä vaille valmiit. Sain auttaa, mikä on ihanaa: rakastan askartelemista. Vanhat käsin tekemäni paperit kelpasivat ruusun alle, varaston uumenista löytyneestä paperinarusta tein 100 pientä vihreää lehteä.





Kävin pitkästä aikaa SPR:n Kontissa. Sieltä tarttuivat mukaan nämä ihanuudet. Vihreä laukku on nahkaa, mustakin saattaa olla. Kori on kaunis ja ehjä. Kaikki uudenveroisia. Aurinkoisia kesäpäiviä juuri Sinulle!